• HvdV

Göteborg firade 400-årsdagen den 4 juni


CCWS överlämnade en världskarta med alla flaggor/länder som är representerade i Göteborg. Gåvan mottogs av Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande (till höger).

Klicka här för en sammanställning av jubileumsprogrammet.


I sitt gratulationstal lyfte Robert Hörnquist, ordförande för CCWS, Göteborgs roll som en av världens konsulat-tätaste städer och hur vi alla tillsammans vill vara med om att bidra till Göteborgs motto - En hållbar stad öppen mot världen. Läs hela talet här: I år fyller staden Göteborg 400 år. En stad med stolta traditioner av sjöfart, handel, humanistiska värderingar och framgångsrik industri. Sedan Göteborgs tillblivelse har staden lockat människor till sig från Sveriges och världens alla hörn.

Det är därför föga förvånande att Göteborg, Sveriges port mot väster, är en av världens konsulat-tätaste städer. Det första konsulatet öppnades 1775 i form av Storbritanniens.

Tätt efter öppnade Nederländerna, Frankrike och Danmark egna konsulat.

Konsulaten har till sin uppgift att främja utbyten mellan länder i alla dess former: ekonomiska, kulturella och finansiella. En grundbult för att skapa mellanstatliga och mellanmänskliga relationer och ömsesidig förståelse. Detta lägger grunden för ekonomisk utveckling och en fredlig värld. Idag finns 50-talet konsulat och länder representerade i Västsverige. Dessa hjälper varje år tusentals människor, organisationer och företag med ärenden av olika karaktär.

Vi inom konsulära kåren är väldigt stolta över vårt synnerligen goda samarbete med Göteborgs stad. Genom denna enkla gåva vill vi uppvakta 400-åringen Göteborg och lovar att fortsätta bidra till Göteborgs motto – En hållbar stad öppen för världen.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla